Boeken door Gerard

De liquidatie

 De ouders van de 19-jarige Corné Zuidveld worden vermoord in Afrika. Corné verkoopt de ouderlijke boerderij en wordt miljonair. Hij koopt zich in, bij de sportaccommodatie van Peter Klompé. Ze worden dikke vrienden. Op een gegeven moment wordt er ingebroken in hun schietbunker. In het gevecht dat daarop volgt, doden zij de inbrekers en per abuis ook twee agenten. Vanaf die tijd moeten zij het opnemen tegen de nietsontziende smokkelaarsbende van Ferry van den Bruggen. Peter wordt door hen geliquideerd. Corné, komt in een beschermingsprogramma van de AIVD. Hier wordt hij door Frank Hendrixen omgeturnd tot ‘Harrie Hasting’, een allround gevechtsmachine. Hij kan in die hoedanigheid wraaknemen op de bende, die de laffe moordaanslag op zijn vriend Peter op haar geweten heeft.

ISBN:  978-94-022-4368-0

Te bestellen bij: www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nl


 Als haviken vielen we aan

Dit boek is door Gerard geschreven in het kader van "70 jaar vrijheid"

Het is een volledig herziene en uitgebreide versie van het eerder geschreven boek "Zij kwamen terug uit de hel"

Het is 25 november 1943. Wing Commander Nick Palmer gaat met negen vrijwilligers en een gloednieuwe Lancaster bommenwerper op weg naar een vijandelijk Duits doel. Het is ontzettend belangrijk dat deze militaire missie slaagt, een tweede kans zullen ze niet krijgen. Al meer dan een jaar is deze vijandelijke post er de oorzaak van dat er verscheidene vliegtuigen verloren zijn gegaan. Dit heeft veel levens van Engelse piloten gekost. De radarpost heeft radargeleide wapens tot haar beschikking die in staat zijn om vliegtuigen op meer dan tien kilometer afstand te vernietigen. Nick Palmer denkt een mogelijkheid gevonden te hebben om de radarpost onschadelijk te maken.

Kortom: een spannend relaas van een militaire commando operatie in het vijandelijke Duitsland

ISBN 9789051799057

Te bestellen bij www.mijneigenboek.nl en in elke Nederlandse en Vlaamse boekhandel en gmvanboekel@hotmail.nlRijschoolhouder: een beroep of een roeping?

Autorijles geven is een fascinerende bezigheid, die je veel voldoening kan geven. Het is nooit saai, omdat je steeds weer een andere leerling naast je krijgt. Een leerling die angstig, stoer, beleefd, maar soms ook agressief kan zijn. Ze hebben echter allemaal hetzelfde doel: Slagen voor het rijbewijs. Gerard van Boekel heeft in de vijfentwintig jaar dat hij rijles gegeven heeft, intensief genoten van de samenwerking met zijn leerlingen. Maar ook van de examinatoren, die uiteindelijk beslisten of zijn leerlingen goed voorbereid waren. Onder hen vind je net zo goed uitstekende, middelmatige en bij hoge uitzondering slechte examinatoren. In dit boek wordt ook dát verhaal verteld.

ISBN: 978-94-6176-984-8

Te bestellen bij: www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nl

 Ghoeran het marsmannetje

Het spannend kinderboek “Ghoeran het marsmannetje” ( 156 bladzijden en geillustreerd door Meggie) heeft Gerard geschreven voor kinderen van 9-12 jaar. Het verhaal vertelt de spannende belevenissen van het marsmannetje Ghoeran, die zijn vriendje Ghismo weer van de Aarde moet gaan ophalen. Dit vriendje is, na een botsing met een ruimtesteen, per ongeluk op onze planeet terechtgekomen. Vervolgens is hij met zijn ruimteschip de “Khalos” in de Stille Oceaan verdwenen en op 5 kilometer diepte naar de bodem gezonken.
De terugreis van de Aarde naar Mars verloopt niet geheel volgens plan. Ze raken verzeild in een meteorietenstorm en een brandstoftank van hun ruimtevaartuig wordt behoorlijk beschadigd. Met veel geluk kunnen ze hun reis naar Mars voortzetten.
Tijdens een ontdekkingstocht op Mars, vinden ze diep in een dode vulkaan het lichaam van een verongelukte Aardbewoner. Hij is al vijftig jaar geleden met zijn ruimteschip op Mars verongelukt en vanaf die tijd ingevroren geweest. Ze weten hem weer te ontdooien en tot leven te brengen. Ghoeran en Ghismo worden dikke vriendjes met de Aardbewoner Sander. Ze beloven hem weer naar zijn Aarde terug te brengen.
Weer terug op Aarde moeten ze eerst de Aardbewoners overtuigen van hun goede bedoelingen. Ze krijgen toestemming om het verongelukte ruimtevaartuig van Ghismo uit de Stille Oceaan te vissen.
Sander die vijftig jaar ingevroren is geweest, heeft bijna niemand meer op Aarde. Zijn ouders en zijn beste vrienden zijn allemaal overleden.
Hij besluit dan ook om samen met zijn nieuwe vrienden Ghoeran en Ghismo, weer naar Mars terugkeren.

ISBN: 9789460892677

Te bestellen bij: www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nl
 De avonturen van Greetje en Ferdinand

Dit kinder(voorlees-)boek heeft Gerard geschreven voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar. Het verhaal begint bij de geboorte van de tortel-duifjes Greetje en Ferdinand. De tortelduifjes groeien op en beleven spannende avonturen met hun vriendjes Tania, Floris, en Kareltje. In een oude kerk waar ze die winter verblijven, valt Kareltje in een diep gat. Hij vindt bij toeval de gouden zegelring van de pastoor. Als beloning hiervoor mogen ze naar de Efteling, waar een keer per jaar alleen maar vogels mogen komen. Tijdens een rit met de Python gebeurt er een ongeluk met een jonge duif. Ferdinand redt zijn leven en wordt tot held uitgeroepen. Ondertussen trouwt Greetje met Floris en Ferdinand met zijn Tania. Ferdinand wordt dokter. Ze krijgen nog veel kinderen..... Wanneer je goed luistert..... hoor je ze 's morgens in je tuin.

ISBN: 97890988346026

Te bestellen bij: www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nlDrie keer Jim is scheepsrecht

Drie keer Jim is scheepsrecht is het spannende misdaadverhaal van Jim Hagen, die in Canada opgroeit in het gezin van een arme invalide havenarbeider. Hij gaat op zestienjarige leeftijd bij de marine en legt daar de basis van zijn verdere leven. Inmiddels zesentwintig jaar, wordt hij jachtopziener in de streek waar hij geboren is. In die tijd leert hij zijn vriend Tom Mill kennen, die voor een groot deel het verdere verloop van zijn leven bepaalt. Op een avond wordt Jim wakker van een schot in de nacht. Hij vindt een jonge vrouw met een kogelwond. Dit is het begin van een heftige liefdesrelatie, maar ook de gewelddadige confrontatie met een misdadigers-bende. Zijn vriend Tom wordt levensgevaarlijk gewond. Afgekeurd voor de politiedienst, begint Tom een vliegmaatschappij. Deze groeit uit tot een florerend bedrijf, waarvan hij Jim deelgenoot maakt. Het verhaal volgt de levenslijn van Jim tot zijn vijfenzestigste jaar.

ISBN: 9789088341946

Te bestellen bij: www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nl

 Verhaaltjes voor het slapen gaan

Een voorleesboek geschreven voor kinderen van 5-9 jaar. Het bevat tien grappige verhaaltjes, waarbij de fantasie van kinderen geprikkeld wordt en waarbij U na elk verhaaltje het kind iets van levenswijsheid mee kunt geven. Bijna ieder verhaaltje heeft betrekking op de relatie tussen mens en dier.

ISBN: 9789088341977

te bestellen bij : www.boekscout.nl of gmvanboekel@hotmail.nlZij kwamen terug uit de hel

Zij kwamen terug uit de hel is het spannende en aangrijpende verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, over een Engelse commandogroep, die met een aangepaste bommenwerper op weg is naar een vijandelijke Duitse bestemming. Het gaat om een radargeleid wapen dat ze moeten vernietigen. Aan boord van de bommenwerper bevinden zich Nick Palmer en negen speciaal voor dit doel opgeleide commando`s. Het lijkt een bijna onmogelijke klus die de tien mannen voor zich hebben en het is van het grootste belang dat deze opdracht slaagt. Een tweede mogelijkheid zal zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer voordoen.
Al ruim een jaar is deze vijandelijke post er de oorzaak van dat er tientallen bommenwerpers met hun bemanningen verloren zijn gegaan. De Duitse radarpost heeft volgens de Engelse inlichtingendienst radargeleide wapens tot haar beschikking. Deze zijn in staat om vliegtuigen tot op tien kilometer afstand op te sporen en ze daarna binnen een straal van vijf kilometer te vernietigen. Een voor die tijd nog onmogelijk geachte zaak.
Nick Palmer (hoofd commando-opleidingen) denkt een mogelijkheid gevonden te hebben om deze radarpost te misleiden en daarna onschadelijk te maken. Het is 25 november 1942, als ze op weg gaan...

ISBN:  9059741258

Te bestellen bij www.gopher.nl of gmvanboekel@hotmail.nlGerard van Boekel
Eikenwal 194
5403 KD Uden